Hoppa till sidans innehåll

Miljöpolicy


Sala Motorsportklubbs Miljöpolicy

Motocross och Enduro

Vi ska verka för och främja en hållbar utveckling som innebär att kommande generationer tillförsäkras en hälsosam och god miljö. En sådan utveckling bygger på insikten att naturen har ett skyddsvärde och människans rätt att förändra och bruka naturen är förenad med ett ansvar för att förvalta naturen väl.

Hela klubbens verksamhet ska präglas av starkt miljötänkande.

Med hänsyn till miljöeffekterna ska vi verka för en god miljö ur både sunda och ekonomiska aspekter.

Vi ska följa samhällets, myndigheterna och Svemo:s krav för den miljöanpassning vi ska bedriva för vår anläggning.

Miljöhänsyn skall tas i varje beslut på alla nivåer inom klubben. Allt arbete inom klubben ska vara förebyggande genom hushållning av råvaror och energi samt mot minskande av miljöförstörande utsläpp. Hela verksamheten ska verka för mindre miljöpåverkan och hänsyn skall tas till natur- och kulturvärden samt kretsloppets principer.

Vår miljöpolicy skall följas av alla som verkar inom vår verksamhet. Vi ska påverka attityder och värderingar mot ett bättre miljötänkande och bestående beteendeförändringar genom tydlig information inom alla våra verksamheter och utomstående besökare.

Respektive sektion inom klubben ska ha utsedda miljöombud som biträder styrelsen i miljöarbetet. Arbetsbeskrivning ska finnas för respektive ombud.

Vi strävar efter att ständigt förbättra och utveckla vår verksamhet med hänsyn till naturens och människan skyddsvärde. Detta sker genom att dokumentera och utvärdera verksamheten med återkommande miljörevisioner, myndighetskontakter.

 

Sala MSK - Miljöpolicy.pdf

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:46 Skribent: Peter Nimerius

Resultat

Sala MSK på MyLaps

Kolla vädret på Isätra

 Väder på Isätra

Vi sponsrar Sala MSK

Karlströms Motor

Postadress:
Sala MSK - Motorcykel och Snöskoter
Box 146
73322 Sala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info